A motiváció-Miért csinálom?

☂️ Ezen az esős, párás napon a mai blogbejegyzésem témájának a motivációt hoztam, mert egyre többször találkozok vele, és úgy gondoltam egy bejegyzésben írok róla, és arról, hogy nekem mit is jelent az életemben.
Gondolom Te is sokat hallottál már erről, és tudod magadról mi a saját motivációd. 💕
Akkor nézzük is meg, hogy mi a jelentése:
Motiváció szó jelentése:
motiváció (főnév)
Cselekvésre késztető tényező, amely növeli a személy hajlandóságát és észszerű ok lesz neki arra, hogy megtegyen egy elvárt cselekvést vagy engedelmeskedjen egy utasításnak. Ez a hajlandóságot kiváltó tényező egymást követő lépcsőfokokként helyezkedik el egy skálán.
A munkások motivációja sokszor pénzzel megoldható. Ha nincs meg a motiváció, elmarad a tett. A motiváció lehet építő, de lehet romboló szándékú is. Forrás

"A különbség elmélet és gyakorlat között ugyanaz, mint tanács és tett között."

Mert mindenkinek van egy története... Kezdem is a legelején.

Készítsd be magam mellé a kávéd vagy a teád, és jöhet az olvasás.

Talán, olvastad, lehet, hogy még nem, először látod…

👶 A dolgok kezdete 2005-ben indult, amikor itthon kellett, hogy maradjak második Gyerkőcünk babavárása idejére, mert az orvos akkor úgy látta jónak, hogy inkább nyugodt időszak legyen a Picurnak…

Egy hatalmas változásba csöppentem, mert épp akkor költöztünk, “minden a feje tetején állt”, gyakorlatilag egy újrakezdésbe kezdtünk egy kisfiúval, és egy pocaklakóval.

Valahogy már akkor éreztem egy új lehetőség vár, de megfogalmazni még nem tudtam mi lesz az. 😉(Szerintem Te is arra gondolsz: azok a női megérzések).

Következett a lakásrendezés, és azon kaptam magam, hogy rendben van, maradok itthon, de mit is fogok csinálni, ha minden a helyére kerül végre? 🙃
Egyik este megemlítettem páromnak, aki azt mondta, hogy olvasgassak az interneten!

Rendben, válaszoltam, de pontosan hogyan is kezdjek bele?

Pár éve már használtam a számítógépet gépelésre, apróbb szerkesztésekre, amiket még a suliban tanultam anno, de internetünk nem volt, csak a költözésre sikerült beköttetnünk.
Így hát megkaptam az első instrukciókat (akkor még papíron leírtam magamnak), hogyan kell emailt írni, keresni az online térben, és egyebek.
Olyan szinten elkezdett érdekelni a dolog, hogy azt láttam magamon, hogy alig várom, hogy még több mindent megtanuljak.
Aztán ahogy eltelt a 9 hónap, Kislányom is megszületett. 👩‍🍼
💕 A babázás minden percét imádtam, így a nap nagy részében a Gyerkőcökkel való foglalkozások voltak az első helyen.
(Abban az időben azokat a témákat kerestem, melyek a babázás időszakát segíthetik).
🕰️ Teltek a napok, hónak, mikor egyszer a gyerekruhák pakolása közben arra gondoltam el kéne adni a kinőtt kis ruhákat, hátha  ezzel tudok másoknak is segíteni.
Elkezdtem ebbe a témába keresgélni hol lehetne eladni őket. Több lehetőséget megnéztem, míg végül egy érdekes weboldalra bukkantam…

Akkor még nem tudtam pontosan milyenre is, mert megint egy ismeretlen területtel találkoztam.

Mivel szerettem volna tudni hogyan lehet azon az oldalon árusítani, ezért úgy gondoltam valahogy felveszem a kapcsolatot a szerkesztőjével.

És most gondolom várod “mi történt aztán?”- kérdést. Igyál egy kortyot a bögrédből, mindjárt mesélem tovább…

❓ Megkerestem a hölgy email címét, megírtam neki, hogy én is szeretnék így árusítani ahogy Ő, hogyan kezdjek bele?
Annyira izgatott voltam, mert akkor az volt a legelső olyan online levelem amit egy ismeretlen embernek küldtem.
🙏 Mindezek mellett büszke is voltam, hogy eljutottam idáig akkor már teljesen egyedül, hogy el tudtam küldeni.
Aztán vártam, hogy kapok -e választ.

❤️ És igen!

Nem telt bele sok idő (2 nap), még mindig tisztán emlékszem rá amikor beléptem a postafiókomba, és megláttam, hogy jött egy mailem…
Nekem, akinek ez volt a legelső mailje, és tényleg válaszoltak a kérdésemre!
Annyira boldog voltam, hogy rögtön el is olvastam, amiben azt írta, hogy szívesen segít a technikai megvalósításban, ha én is hasonlóban gondolkodok.
Ezért másnap rögtön ahogy lett egy kis szabadidőm (nagyfiam oviban, kislányom szunyókált), újra megnyitottam a mailt, és írtam neki, hogy rendben, köszönöm a segítségét!

Hogyan is kezdjek bele?

Következő levélváltásunkban azt tanácsolta nézzem meg a g-portal fő oldalát, gondoljam ki mi legyen az oldalnak a neve, regisztráljak, és ha kész, olvasgassak az ottani segítségekben, mert azokat a Webmesterek állították össze.
Így is tettem, követtem a segítséget.
Ha valahol elakadtam írtam a Webmestereknek, Ők is készségesen segítettek, amiért nagyon hálás vagyok még most is.
A szabadidőmet mindig arra használtam fel, hogy tovább nézelődjek, haladjak, ezért portálépítő/szépítő weboldalakon nézelődtem, és így jutottam el egy újabb segítséghez, Barbarához, akinek az útmutatásaival elkezdtem képszerkesztést tanulni, (természetesen online), mert a képei szó szerint “vittek magukkal”.
Olyan jól belejöttem a képszerkesztésbe, hogy amikor képszerkesztő versenyt rendezett én is jelentkeztem. Lépésről-lépésre haladtam a segítségével, és egyre jobban érdekelt, folytattam a tanulást. Ha érdekel, néhány képet találsz a referenciáim között, kattints! (Láthatod, hogy lesz többféle, ahogy haladtam).
Barbarán keresztül ismertem meg Jutkát, akitől a kódok világába kukkanthattam bele, ami szintén egy szuper segítség volt, amiért nekik is nagyon hálás vagyok. Tőle is Skypen tanultam.

Ettől kezdve elindult valami, amit akkor még nem fogalmaztam meg magamnak, csak mentem előre, mert éreztem, hogy ezt nekem meg kell csinálnom!

Elkapott az a vágy, hogy ha érdekel valami, akkor azt tanuljam, majd fejlesszem magam tovább, mert ez az én utam. Mindig egy pici lépést téve előre. ❤️
Ahogy haladt az idő, egyre több mindent szerettem volna megcsinálni az akkori weboldalamon, ehhez olvastam, és olvastam.
Rengeteg dolgot kipróbáltam, nagyon sokszor vittek előre, de sajnos voltak rossz találatok is, amik újabb keresést indítottak, és így nagyon sok időbe telt amíg elkezdett valami épülni.
Többször volt olyan, hogy elakadtam, nem sikerült amit szerettem volna, ezért próbáltam újra, meg újra, de végül úgy döntöttem inkább másnap csinálom meg, mert akkor talán meg lesz a válasz.
Ahogy már sokadjára “futottam bele ugyanabba a cipőbe”, ha valami nem ment, inkább eltettem magamnak másnapra!

És….Mindig megoldódott!

Ezzel azt kívánom Neked is mondani, hogy ne add fel! Dolgozz rajta!

Tudom, hogy nagyon sok idő, energia, de hidd el, ha úgy érzed képes vagy megcsinálni, akkor igenis meg tudod csinálni!
Bízz magadban!

Mert ha ott, akkor, abban a helyzetben feladod, akkor nem fogod újrakezdeni, mert azt érzed majd, hogy neked ez úgysem sikerülhet.

A történet folytatása most már kicsit összesítve…

Ezek után minden nap amikor szusszanni szerettem volna a weboldalon dolgoztam.
Rengeteg oldalt megnéztem, sokféle dolgot kipróbáltam, és elkezdtem végre haladni.

Abban az időben (2007) még nem volt ennyiféle weboldal, lehetőség, mint most, de amik voltak azokat megnézegettem, és mindig tanultam belőlük valamit.

Eltelt 3 év, és megszületett 2. Kislányunk is, így most már nagycsaládos anyukaként folytattam a tanulást, amihez sorban találkoztam olyan segítségekkel, akiktől sok mindent megtanultam. Olyan ismeretségek alakultak ki köztünk, amiért szintén nagyon hálás vagyok!

Lehet, hogy furcsállni fogod amit mondani szeretnéd, gondold át, és dönts! Arra biztatlak, ne egyedül keress választ a kérdéseidre, mert az út hosszú, sokkal nehezebb egyedül végigmenni rajta, ezért keress egy segítséget, mert időt, energiát tudsz megtakarítani, és hamarabb lesznek sikerélményeid.

Mert ezek a sikerélmények fognak minden nap egy kicsivel előrébb vinni.

Kérdezheted “hogyan mentél tovább”?

Ez volt a kezdet!

Ahogy változott a világ, úgy változott az online világ is, és megjelentek olyan tanfolyamok, melyeken online lehetett részt venni.
Így adta magát a lehetőség, és beiratkoztam először Vida Ági tanfolyamára, mert valahol olvastam a WordPress weboldalakról egy összefoglalót, és azt éreztem, hogy ezzel továbbléphetek.
Akkor, ott, ez már tudatos döntés volt.
Jelentkeztem a tanfolyamra, és elkezdtem tanulni, amiért szintén nagyon hálás vagyok.
Mert Ági volt a legelső segítség aki a tananyagán keresztül “fogta a kezem”, és “elkísért” odáig, hogy sikerült elkészítenem a legelső WordPress weboldalam, amit meg tudsz nézni, ha ide kattintasz.
Készített velem is egy interjút, ha érdekel, itt el tudod olvasni, kattints!
Ha nem találok rá akkor, most nem olvashatnál nálam. 🙏

Ezt követték sorban az online tanfolyamok: online vállalkozás építés, könyvmarketing, wordpress weboldalkészítés, online marketing asszisztens/szakértő képzés, és még sorolhatnám…
Ismerkedek újabb online felületekkel, mert látni szeretném mi van “belül”, milyen rendszerek “mozgatják”, hogyan lehet ezeket működtetni. Ezt a gyakorlatot építem be a saját rendszereimbe is.

Mindezek mellett rengeteg kutató munka (próbálkozások), míg végül elérkezett egy újabb fantasztikus érzés, és elindultam a online munkavégzéssel, a már megszerzett tudásommal virtuális asszisztensként, hogy segítsem a hozzám forduló Ügyfeleimet, hogy Ők is át tudják élni azt az érzést, milyen amikor egy álomból megvalósulás lesz.
Virtuális asszisztensként olyan munkákat vállalok, melyekre a vállalkozóknak nincs elég idejük, így kiszervezhetők.
Kisgyermekes anyukaként elhatároztam, hogy támogatom azokat az anyukákat, akik szívesen tanulnának, és ehhez keresnek segítséget.

Ha tetszett a bejegyzésem, és úgy érzed szívesen megosztanád gondolataidat a hozzászólásoknál tudod megtenni, ehhez görgess lejjebb!
☕ Ha úgy érzed szükséged van segítségre, és ehhez vannak kérdéseid arra hívlak, hogy foglalj időpontot konzultációra, hogy egy lépéssel Te is előrébb juthass.

Most már Te is láthatod, hogy a gyermekvállalás évei milyen jól ki tudták építeni a fókuszt, és mostanra eljuttatni a céljaimhoz.

Végül készítettem Neked 2 ajándék útravalót is ha hasonló célokat dédelgetsz magadban Te is.
🎁 Tervezd meg! Valósítsd meg! (Ajándék Ebook), kattints!
🎁 Heti morzsák (Podcast), kattints!


Hozzászólás írása:

  *Név (kötelező)

  *Email cím (kötelező)

  Weboldal

  *Üzenet

  Elolvastam, és elfogadom az adatkezelési tájékoztatót. Adatkezelési tájékoztató

  Az űrlap használatával egyetértesz azzal, hogy a weboldal tárolja az adataidat.

  Ki írja a cikkeket?

  Ugrai M. Csilla

  • Google alkalmazások: Gmail, AdWords, Analytics.
  • Számlázó program: Számlázz.hu
  • Weboldal/blog/Webáruház rendszerek:
   G-Portál, Blogger, WordPress.
  • Hírlevél küldő rendszer: Listamester.hu
  • Videó/hang szerkesztő programok:
   OBS Studio, Audacity.
  • Képszerkesztő programok:
   Jasc Paint Shop Pro, Animation Shop 3,
   PhotoFiltre Studio X, PhotoScape.
  • Napi kapcsolattartás: Skype, Messenger.

  Mert:

  • Vállalkozó vagyok, ahogy Te is,
  • Számlaképes vagyok,
  • Nem kell utánam járulékokat, adót fizetned,
  • Nincs szükség irodai bérlésre, mert Home Office dolgozok,
  • Saját eszközeimmel, programjaimmal dolgozom,
  • Kötetlen munkaidőben dolgozom egyeztetett terv szerint,
  • Amíg én az adminisztrációval foglalatoskodom, Te a vállalkozásod fejlődésére összpontosíthatsz,
  • Szakmai fejlődésemhez folyamatosan képzem magam,
  • Munkámmal arra törekszem, hogy a lehető legjobban tudjam segíteni vállalkozásod, és ezáltal Téged is,
  • Számomra elengedhetetlen a visszajelzésed, hogy lássam miben kell még fejlődnöm.

  “Mert az online munkavégzés is tud olyan hatékony lenni, akár a személyes jelenlét egy irodában napi 8 órában.”-Ugrai M. Csilla
  Ha úgy érzed szívesen dolgoznál velem, keress bizalommal mobilon, e-mailben, skypen, ahogy neked a legkényelmesebb.

  Mert mindenkinek van egy története...

  Miért, és hogyan kezdtem bele a VA (virtuális asszisztensi) munkába:
  Ugrai M. Csilla vagyok, egy családcentrikus: 3 gyerkőcös anyuka, kreatív alkotó, és virtuális asszisztens.
  Több év (22) pénzügyi/pénzkezelési gyakorlatot, ügyfélkezelésben való jártasságot szereztem alkalmazottként kisebb-nagyobb pénzhivatalnál. (Voltam beosztott, vezető is állandó, illetve változó munkahelyeken egyaránt). Majd második gyermekem születése után egy évre kezdtem el érdeklődni otthon végezhető munkák iránt, de nem jártam sikerrel.
  Egyik alkalommal egy képszerkesztő weboldalon nézelődve elhatároztam, hogy megtanulom, mert rengeteg lehetőséget láttam benne. Először ingyenes weboldalt, majd blogot indítottam, ezeken keresztül kezdtem beletanulni a munkába (webmesterek, további weboldalak segítségeivel).
  2007 óta folyamatosan tanulok kisebb-nagyobb sikerekkel, és persze kudarcokkal egyaránt.
  7 év elteltével (2014) a wordpress weboldalak megismerését tűztem ki célul, így ebbe az irányba kezdtem magam képezni elsőként Vida Ági online tanfolyamán keresztül, majd további online oktatásokon.
  2018-ra saját vállalkozásomban két küldetést fogalmaztam meg:
  1: Virtuális asszisztensként munkámmal kívánom segíteni a kis, és középvállalkozásokat.
  2: Skype oktatáson keresztül pedig azokat az anyukákat támogatom, akik kisgyermekük mellett szeretnének otthonról dolgozni, és ehhez szívesen megtanulnának újabb ismereteket is. A teljes történetem.

  A megtanult ismeretek segítségével arra törekszem, hogy a lehető legtöbb segítséget tudjam nyújtani a hozzám forduló Ügyfeleimnek, akik megtisztelnek bizalmukkal, és velem dolgoznak.

  A weboldal cookie-kat használ, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyod, hogy cookie-kat használjunk. További információ.

  A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezettek a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal elfogadod a sütik használatát.

  Bezárás.